Etter at de la gitarene på hylla i 2002 med albumet "A new morning" gjorde gruppa et comeback i 2013 med albumet Bloodsports. Det førte til konserter verden over og ei ny plate nå i februar da de slapp Night Thoughts.

Spilte seg vekk

Jeg har et personlig veldig sterkt forhold til Suede. De var på mange måter instrumentale i min musikkverden på 90-tallet. Med albumene Suede(1993) satte de en standard som et rockeband med en helt distinkt sound som ikke var redde for å eksperimentere. De fulgte debutplata opp med fantastiske "Dog Man Star" som etter hvert har blitt nesten sagnomsust. Det er etter min mening blant de beste rockealbumene som er laget. En perle av et album.

Etter dette gikk det sakte men sikkert nedover. Medlemmer forsvant ut, de ble mer nykter og kreativiteten ble borte. Coming Up i 1996 var første steg på turen ned. Et godt album, men et album for massene uten den litt tunge og mørke undertonen. "Head Music" i 1999 var begynnelsen på slutten før foreløpig punktum kom med "A New Morning" i 2002.

Mørket tilbake

Med albumet "Bloodsports" var bandet tilbake på rett spor. De var mørkere igjen og hadde edgen i riffene og tekstene. Det fortsetter på "Night Thoughts".

Med denne utgivelsen er de kanskje enda mørkere, litt mindre fortapt i evige riff og metallisk klang og prøver seg også med litt eksperimentelle grep.

Albumet er godt, men blir likevel bare en skygge av det de fikk til på 90-tallet.

Stemmen til vokalist Brett Anderson er fortsatt vannvittig. Jeg hørte han live i Skellefteå i 2014 og selv om han kanskje er en oktav mørkere enn i glansdagene, ser han og høres han nesten ut som i 1993.

Ikke helt opp

"Night Thoughts" er på mange måter nok et steg i riktig retning, men vi får nok aldri den sulten Suede hadde med sine to første album tilbake. Så om du ikke har hørt bandet før, gå først og anskaff "Suede" og "Dog Man Star". Det er nemlig to perler som alle bør sjekke ut.

"Night Thoughts" blir nok aldri legendarisk, men likevel er det et album som er hørverdig og som står godt på egne ben.

Karakter: 6/10