Nordland Idrettskrets sin ildsjelpris gikk i år til Hanne Steen og Geir Knudsen fra Øksil Volleyballklubb.

– Stor glede

Ekteparet har vært ildsjeler i Øksil Volleyballklubb i snart 25 år og mottok prisen på lørdag.

– Det er med stor glede og ydmykhet vi har mottatt årets Ildsjelpris fra Nordland Idrettskrets. Vi er glade for at idrettskretsen på denne måten setter fokus på rollen som ildsjel, skriver prisvinnerne på Øksil.no.

– Prisen vil vi gjerne dele med alle ildsjeler som gjør en innsats for barn og unge. Vi har vært heldige som blir sett og verdsatt for den jobben vi gjør, men uten de 50-60 støttespillere vi har rundt oss i Øksil, hadde ikke vår innsats vært synlig, legger de til.

Les også: Malin ble årets ildsjel i Nordland

Nærmest bodd i hallen

Det var Øksnes Idrettsråd som ville nominere de to til ildsjelprisen, og de sendte inn følgende begrunnelse til idrettskretsen:

De har fungert på alle nivå som trenere, inspiratorer, spillere, ledere, trøstere, fightere, styremedlemmer, pengeinnsamlere, kakebakere, sjåfører – kort og godt det meste man kan tenke seg innen sporten.

De bør være kjent i Nordland Idrettskrets som to særdeles aktive trenere både når det gjelder de yngste aldersgruppene i laget og helt opp på elitenivå.

Ekteparet har nærmest har bodd i hallen på kveldstid.

Og når det er sagt: Det finnes knapt barn i Øksnes som ikke har vært med på volleyball i Øksil.

Paret kom for noen år siden til finalen til den nasjonale ildsjelprisen.

I tillegg til breddesatsing har Hanne og Geir drevet frem lag til NM, og nesten hvert år kommer lag fra Øksil langt i sine årsklasser.

Så godt som hvert år kommer minst et lag til finale. Øksil har dessuten hatt et 20-talls deltagere på ulike landslag i volleyball opp gjennom årene.

Øksnes Idrettsråd og Øksnes Kulturkontor mener Hanne Steen og Geir Knutsen må være særdeles verdige kandidater til ildsjelprisen i Nordland.