– Hvis alle medlemmene på Facebook-gruppa vår gir en hundrings, er vi i mål. Torsdag ba vi om private bidrag, og i løpet av første timene har over 60 personer donert. Og mange har gitt enda mer enn hundre kroner, sier Ken Rune Hansen i komiteen La oss hedre Kjetil Paulsen.

– Dugnadsånd

Komiteen er med andre ord ikke redd for at de ikke får inn nok penger til å finansiere Kjetil Paulsen-statuen, som snart skal sendes til støyping.

– Tida går fort, men vi er trygg på å komme i mål. Vi ser nå at også den private givergleden er der. Det blir en slags dugnadsånd over det hele, og det er bra. Dette er en statue som jeg håper hele Sortland føler eierskap til, og folk vil føle et ekstra eierskap om de har bidratt selv, sier Hansen.

Han sier flere bedrifter det siste døgnet har registrert det økte engasjementet blant privatpersoner, og det har gjort at bedriftene også har bidratt med et større beløp.

Se også: Kjetil Paulsen på VGTV

Fylkeskommunen bidro

Torsdag kveld manglet komiteen 170.000 kroner til statuen, som har en prislapp på 670.000 kroner.

Nordland fylkeskommune har bidratt med 100.000 kroner. Resten av pengene som har kommet inn så langt, kommer fra private bidrag og sponsing fra bedrifter.

– Nå håper vi private og bedrifter sammen kan være med og hjelpe oss i innspurten, sier Hansen.