Lørdag ble flere medlemmer av Parat tatt ut i streik i henholdsvis Bergen, Stavanger og Tromsø. Årsaken er brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk industri. Onsdag ble streiken trappet slik at også ansatte ved Bodø og Værnes ble tatt ut, melder NRK Nordland.

Vil ha minstelønn

Meglingen inkluderer selskaper som leverer bensin og drivstoff. Selv om Streiken har forløpt uten dramatikk for passasjerenes ve og vel, kan det endre seg fra helgen av.

- Vårt mål er å presse fram en løsning der vi står fast ved at vi skal ha minstelønnssatsen, slik de har i alle andre meklinger. Det kommer vi ikke til å gi oss på, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund til Bergensavisen.

Ifølge magasinet Fri Fagbevegelse er det i første rekke i chartertrafikken at streiken vil merkes. Det kommer primært av at fly i denne kategorien er avhengig av mer drivstoff for å frakte passasjerer hele veien ned til sørlige breddegrader.

Verst etter middag

Widerøe har nylig opplyst at de fyller opp dobbelt med drivstoff på sine innenriksflygninger, i tillegg til at de tar i bruk flyplasser hvor det ikke er i streik. Informasjonssjef i selskapet, Catharina Solli, understreker at utfordringene først melder seg på tampen av dagen.

- Da har vi gjerne forskjøvet mange flygninger, og ansatte har vært på jobb for lenge. Da kan det først komme kanselleringer sier hun til NRK.

Når det gjelder flyvningene til SAS, som også inkluderer inn- og utfart fra Evenes, kan de bli rammet dersom ansatte i hovedstaden blir en del av streiken.

Alle flyselskapene ber sine respektive passasjerer om å følge med på nettsidene. Avinor ber reisende om å møte opp på flyplassen til avsatt tid.