– Jeg er utrolig glad for å ha fått jobben og gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle programproduksjonen i landsdelen sammen med alle de dyktige medarbeiderne, sier Lein i en pressemelding fra NRK.

Hun vil jobbe tett med programavdelingen i Tromsø, distriktskontorene i Finnmark og Nordland og nyhetsavdelingen i Troms.

Erfaren

Lein kommer fra stillingen som daglig leder ved Verdensteatret kino i Tromsø. Hun har samtidig med lederjobben avsluttet en mastergrad i administrasjon og ledelse ved BI.

I tillegg har Lein bakgrunn som markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland teater, og journalist i Dagbladet, TV 2 og NRK, ifølge pressemeldingen.

Les også: NRK-kjendis kommer til Sortland med elektrisk show

– Godt kontaktnett i nord

Lein har også hatt flere styreverv de siste årene, blant annet i Tromsø Internasjonale Filmfestival og ved Den norske opera og ballett.

– I Tone får vi i NRK en strategisk tenkende innholdsutvikler med variert erfaring, høy lederkompetanse og med et svært godt kontaktnett, både i landsdelen og i Norge. Hun vil tilføre oss mye, og komplettere den nye regionale ledelsen for NRK i nord, sier regionredaktør Anders Opdahl.

Lein vil starte i stillingen i løpet av høsten.

–  NRK har levert og leverer mange og gode produksjoner fra Nord-Norge. Utgangspunktet er virkelig godt, og jeg ser bare muligheter i denne jobben, sier Lein.