Vesterålinger må langt for å kvitte seg med vrakene sine. Det er mange år siden det var aktivitet i bilopphuggeriet i Sigerfjord, og i dag må man enten til Harstad i nord eller Leknes i sør hvis man vil kvitte seg med en gammel bil.

Nå jobber Reno-Vest med planleggingen av et eget mottak for kommunene i Vesterålen.

Målet er å være i gang neste vår.

- Vi driver og utreder om dette er noe vi kan gjøre, forteller Torunn Ulriksen, som er markeds- og informasjonssjef i Reno-Vest IKS.

Ramnflauget

Det vil i så fall være snakk om å bygge opp et tilbud i tilknytning til regionanlegget på Ramnflauget  i Sortland.

Ulriksen forteller at et slikt bilmottak vil kreve betydelig investeringer, og at det forutsetter at Reno-Vest klarer å finne plass nok på eget område.

Store deler av en bil kan gjenbrukes, og det vil komme til å kreves både utstyr og bemanning. Det vil være behov for en oljeutskiller og ikke minst trengs det en stor metallpresse, som bokstavlig talt kan klemme metallet flatt.

- Vi har ambisjoner om å få dette til. I samarbeid med eierkommunene våre ser vi at det er behov for å få gjort denne viktige jobben, sier Ulriksen.

Må ikke gå i minus

Administrerende direktør Berit Pettersen i Reno-Vest sier til VA at en forutsetning for å gå i gang er at arbeidet kan utføres med en viss lønnsomhet. Viser utredningen at Reno-Vest risikerer å tape penger, kommer de ikke til å starte opp.

Inntil videre jobbes det med å få oversikt over hva som må til, og bilgjenvinning er en del av strategiplanen til det interkommunale selskapet.

Ifølge Pettersen er det helt umulig å kvitte seg med bilvrak før den tid heller: HRS Metallco som holder til i Harstad kan hente biler også i Vesterålen.