NHO-sjef Kristin Skogen Lund er skuffet over Arbeiderpartiets Lofoten-forslag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

NHO-sjef Kristin Skogen Lund er skuffet over Arbeiderpartiets Lofoten-forslag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ap skuffer NHO og oljebransjen

Oslo (NTB): Både NHO, interesseorganisasjonen Norsk olje og Gass og Rederiforbundet sier seg skuffet over Ap-kompromisset om å konsekvensutrede bare de sørligste delene av sokkelen utenfor Lofoten.

– Dette er dårlig nytt for dem som ønsker en kunnskapsbasert oljepolitikk. Det er overraskende i en tid da næringen og norsk økonomi sårt trenger tilgang på nye arealer og ny aktivitet, uttaler NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Hun er heller ikke fornøyd med at vekslende regjeringer ikke har klart å fremme en sak som åpner for konsekvensutredning i området til tross for at det har vært flertall for det i Stortinget.

Ap vil ikke konsekvensutrede områdene utenfor Vesterålen

Arbeiderpartiet vil ikke konsekvensutrede havområdene utenfor Vesterålen og Senja i neste stortingsperiode. Partiet åpner imidlertid for konsekvensutredning sør for Lofoten.

 

Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, mener investeringene i gassrør nordover også kan utnyttes bedre med aktivitet i området.

– Vi mener at Arbeiderpartiet fortsatt bør gå inn for en konsekvensutredning av hele dette området, men dersom et nytt standpunkt faktisk bidrar til en konsekvensutredning av Nordland 6, er det isolert sett positivt, sier Schjøtt-Pedersen.

– Uakseptabel hestehandel

Natur og Ungdom er på ingen måte fornøyd med Arbeiderpartiets åpning for konsekvensutredning av Nordland 6 utenfor Lofoten.

 

Norges Rederiforbund slutter seg til og sier det er viktig med et best mulig kunnskapsgrunnlag.

– Derfor mener vi at en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil være nødvendig for å kunne se miljøhensyn, næringsutvikling, kompetanseoppbygging og arbeidsplasser i Nord-Norge i sammenheng, sier administrerende direktør Sturla Henriksen. (©NTB)

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lødingen-Bognes i rute igjen

Etter å ha vært værfast store deler av torsdagen, startet Lødingen-Bognes opp igjen kloken 18:30 i ettermiddag.

Ole Tom Pettersen frustrert over folks kjørevaner i dårlig vær:

– Folk må holde seg på sin side av gulstripa

Det sier Ole Tom Pettersen, som mener å ha vært nær seks frontkollisjoner på strekningen Sortland-Melbu, på grunn av bilister som ligger midt på veien.

Vil realisere hele Havfarmen

Nordlaks klager tildelingen på 10 utviklingstillatelser til Fiskeridirektoratet. Selskapet ønsker å gjennomføre hele prosjektet for å få til en bærekraftig utvikling av havbruksnæringen.

Meteorologene med lite beroligende nytt:

- Vesterålen må belage seg på flere dager med mye vind

De siste dagene har vært preget av mye ruskevær. Det blir roligere vindforhold de neste dagene, men likevel kan det være lurt å være forberedt på mye vind.

Trailer av veien i Higarvfjorden

En trailer har kjørt av veien i Higravfjorden.