NHO-sjef Kristin Skogen Lund er skuffet over Arbeiderpartiets Lofoten-forslag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

NHO-sjef Kristin Skogen Lund er skuffet over Arbeiderpartiets Lofoten-forslag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ap skuffer NHO og oljebransjen

Oslo (NTB): Både NHO, interesseorganisasjonen Norsk olje og Gass og Rederiforbundet sier seg skuffet over Ap-kompromisset om å konsekvensutrede bare de sørligste delene av sokkelen utenfor Lofoten.

– Dette er dårlig nytt for dem som ønsker en kunnskapsbasert oljepolitikk. Det er overraskende i en tid da næringen og norsk økonomi sårt trenger tilgang på nye arealer og ny aktivitet, uttaler NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Hun er heller ikke fornøyd med at vekslende regjeringer ikke har klart å fremme en sak som åpner for konsekvensutredning i området til tross for at det har vært flertall for det i Stortinget.

Ap vil ikke konsekvensutrede områdene utenfor Vesterålen

Arbeiderpartiet vil ikke konsekvensutrede havområdene utenfor Vesterålen og Senja i neste stortingsperiode. Partiet åpner imidlertid for konsekvensutredning sør for Lofoten.

 

Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, mener investeringene i gassrør nordover også kan utnyttes bedre med aktivitet i området.

– Vi mener at Arbeiderpartiet fortsatt bør gå inn for en konsekvensutredning av hele dette området, men dersom et nytt standpunkt faktisk bidrar til en konsekvensutredning av Nordland 6, er det isolert sett positivt, sier Schjøtt-Pedersen.

– Uakseptabel hestehandel

Natur og Ungdom er på ingen måte fornøyd med Arbeiderpartiets åpning for konsekvensutredning av Nordland 6 utenfor Lofoten.

 

Norges Rederiforbund slutter seg til og sier det er viktig med et best mulig kunnskapsgrunnlag.

– Derfor mener vi at en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil være nødvendig for å kunne se miljøhensyn, næringsutvikling, kompetanseoppbygging og arbeidsplasser i Nord-Norge i sammenheng, sier administrerende direktør Sturla Henriksen. (©NTB)

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Slutt på knallværet

Søndag blir det en slutt på det fantatiske vårværet vi har hatt den siste uka.

Plumbo rocket Hurtigrutens Hus:

Haraball i Hurtigrutens Hus

Med et nytt konsept på huset, skapte Plumbo hardaball i Hurtigrutens Hus lørdag kveld.

Seks spennende hjerteslag på Dverberg 

Det var rom for hele følelsesregisteret da rutinerte skuespillere fra Teaerklubb´81 viste teater produsert på fire dager på Dverberg. 

Se bildegalleri fra Fresk Lørdag

Det var mye folk og ikke minst mye mat under det årlige matarrangementet, Fresk Lørdag. Over ser du bilder fra arrangementet.

- Man går ikke uberørt ut fra en så bra konsert

Det ble både lekent, vakkert, energisk og alvorlig da Bø gospelkor og England Brooks inviterte til konsert i Bø lørdag kveld.