Det hele startet i 2015 da hun og mannen Jørn Kåre Ingjer kjøpte den gamle skolebygningen fra 1867 for å ha et langtidsprosjekt med renovering. Hun ønsket at den gamle bygningen kun være et lokalt kraftsenter for kreativitet. En tid senere kom Margrethe over kalkmaling, og da var det hele i gang.

– Gjenbruk er viktig

I Bjørnskinn skole får Margrethe renovere både bygningen og gamle møbler. Dette gjør hun i tillegg til å periodevis lage urtesalt og hjertesmykker.– Gjenbruk er en viktig verdi, det er godt for miljøet og viktig for kontinuiteten mellom det som var og det som skal bli. Gjenbruk er også veldig i vinden i dag, og noe veldig mange er opptatt av, mener hun.

Flere kurs

Nå deler hun interessen sin med flere, og allerede siden oppstarten av Kopp & Sjel har hun holdt to kurs. – Det var stor interesse for kurs, og vi skal holde ett til i helga på Lovikdagan. Det kurset er nå fult, men vi blir å holde flere til høsten. På kurset lærer man flere teknikker innen maling, der i blant krakeleringsteknikker og sjablongbruk, sier hun.

Kopp eller kropp

Noen stusser kanskje på navnet til Kopp & Sjel. Det er nøye gjennomtenkt av Margrete som har flere planer for Bjørnskinn Skole.– Mange tror det er Kropp & Sjel, men grunnen til at det er kopp og ikke kopp er fordi planen er å få et kjeramikkverksted i skolen. Og huset har sjel og man kan legge sjelen i prosjektene sine, avslutter hun.