UNGplan heter et dokument som fylketinget har vedtatt, og som legger føringer for ungdomssatsingen til Nordland fylkeskommune. På Ungdommens fylkesting, som samler ungdommer fra hele fylket, vedtak tiltak til planen som arbeidsutvalget skal jobbe med.

Ett av disse tiltakene er prosjektet som har pågått i sommer, hvor to representanter er på rundtur i fylket. Representantene som reiser er Nathaniel Larsen fra Narvik og Aurora Adolfsen fra Vega. Nå er de på slutten av turen, som ender i Vesterålen.

Omvisning i Vesterålen

For hver kommune de er innom, stiller én person fra Ungdommens fylkesråd med et opplegg og viser dem rundt. På Sortland var det Petter Hov Jacobsen som fikk denne oppgaven, og i Hadsel stilte Elias Wingan Larsen.

– Formålet med reisen er å vise fram det flotte fylket vårt i virkeligheten, og ikke bare gjennom dokumenter. Vi vil vise hvor lett det er å reise ved å kun bruke bekjente i Nordland. Det krever mye planlegging, men det viser seg at det er mulig, sier Petter.

Nathaniel og Aurora skal innom 12 kommuner i fylket før de er ferdig. 19. juli begynte de i Bindalen, 29. juli ankommer de endestasjonen som er i Steigen.

Viser fram fylket

For å komme seg imellom bruker de ungdomskortet, hvor du for 400 kroner i måneden kan reise hvor du vil i hele fylket med buss.

– De lager videologg, rapporter og bruker snapchat for å dokumentere reisen og fylket, sier Petter.

For å følge turen i Vesterålen kan du følge snapchatkontoen som heter “UFTNordland”.