Torsdag skrev VOL om at politiet rykket ut til et innbrudd i et naust i Bogen, like ved Flesnes i Kvæfjord, der gjerningspersonen ble tatt hånd om av sivile.

Prøvde å stikke av

VOL har snakket med én av dem som var med på å ta hånd om gjerningsmannen, som forteller at det hele startet da en mann fikk mistanke om at noe var stjålet fra naustet.

Da han som viste seg å være gjerningsmannen først ble konfrontert, prøvde han først å stikke av i en bil. Han fikk ikke start og kastet seg da på en sykkel og syklet ned i skogen der han gjemte seg.

Ifølge mannen VOL snakket med, ble de etter hvert en gjeng på 15-16 stykker som lette etter vedkommende.

– Til slutt fant vi han nedgravd inne i skogen. Det eneste som stakk opp var håret, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

– Det var en veldig merkelig situasjon, sier han.

Gav tyvegods til politiet

Mannen var ikke truende på noe vis, og de tok hånd om han til politiet kom til stedet. Etter å ha lett etter eventuelt tyvegods, fant de to sekker gjemt i skogen.

– Vi åpnet dem ikke, men ga dem videre til politiet, sier mannen.

Politioverbetjent ved Sortland lensmannskontor, Geir Bendiksen, sier at vedkommende ble arrestert på grunn av grovt tyveri ved innbrudd.

– Vi har kontroll på det han har stjelt. Personen har vært i avhør og vil bli dimitert ganske snart, uttalte Bendiksen til VOL fredag ettermiddag

.

Politioverbetjent ved Sortland lensmannskontor, Geir Bendiksen. Foto: Vidar Eliassen

– Kan ikke bruke makt

På spørsmål om hva politiet synes om at sivilister tar grep i forbindelse med kriminelle handlinger, svarer han:

– Politiet har rett til og kan bruke makt ved lov. Personer ute i gata har mulighet til å ta kontroll over en situasjon. Samtidig er det viktig at de gjør en tolkning og vurderer. I det øyeblikk man må bruke makt for å få kontroll, er det ikke greit. Det er det politiet som skal gjøre, slår Geir Bendiksen fast.