Charlotte Heimtoft Lassesen og Sylvi Helen Pettersen fra Andøy har begynt å sy luer med forskjellige mønster og med trykk. De kaller det «Blåmyra», som er det samme som havet. Nå har salget startet, og allerede er de utsolgt for enkelte av luene.

Sylvi var på et symaraton i vår med Lena Toft Nilsen og June Enerstad, og da fikk hun veldig sansen for å sy.

– Jeg hadde en maskin og synes det var veldig gøy å sy. Det har blitt mest klær til barna, hvor rester av stoff har blitt brukt, sier Sylvi.

– Da jeg var på Trænafestivalen oppdaget jeg noen luer de solgte med trykk fra festivalen. Da tenkte jeg at jeg ikke hadde sett noe slikt her, og at vi måtte få det til. Så jobber jeg på Landsbyjul, og tenkte at vi måtte å noe nytt der også, sier Charlotte.

Så var det hele i gang. Første gang de var ute og solgte var forrige helg under arrangementet «Kryss Gavlfjorden». I den anledning solgte de også luer med trykk hvor det stod «Øksnes» på.

– Vi har både mønster og trykk med både Bleik, Andøy og P-3 Orion. Vi selger like mye av alt, egentlig. Foreløpig holder det med luer. Vi begge er i full jobb også, så dette er noe vi bare gjør på fritida, sier de unge damene.