Lars Bremnes har ved flere anledninger uttalt seg om at han er glad i blant annet Andøy. Det er tre år siden sist han besøkte kommunen, den gang var det sammen med svenske Oscar Danielson.

Savnet konsert

Neste helg kommer han tilbake til Andøy, og da tar ha turen innom Stokmarknes også. Med seg på turen har han Tore Bruvoll fra Hekla Stålstrenga. Og i oktober er det Myre som får besøk av visesangeren.

– Jeg har savnet konsert med Lars og de vidunderlige sangene hans. Det tror jeg mange andre andværinger også har. Når Lars i tillegg til saksofonen har med seg Tore Bruvoll blir det fest for alle som er glad i gitarbasert visepop med en god desj folkrock og americana, skriver arrangør Svein Spjelkavik i en epost til VOL.

Komikk og tragedie

I fjor slo Bremnes an med låten «Elias». Den nådde flere hundre tusen lyttere med sin sterke historie om flyktningen Elias.

– Det er ingenting som slår å være sammen med folk, og oppleve hvordan historiene og melodiene treffer folk ulikt, sier den populære musikeren.

– Jeg synes ofte det komiske og tragiske vandrer hånd i hånd her i verden. Jeg ser heller ingen grunn til å holde seg unna politikk når jeg skriver sanger; vi skryter jo av at vi bor i en « fri verden» og da må vi sannelig benytte oss av den friheten når vi kan. Imidlertid ønsker jeg ikke å dytte inn alt med teskje, sier Bremnes, som er aktiv i ulike samarbeid og musikk-konstellasjoner.