Harald Zwarts Den 12. mann ble julens store publikumsvinner på kino og fortsetter suksessen. Nær 380 000 publikummere har strømmet til kino siden storfilmen hadde premiere 1. juledag. Denne uken blir Norwegians flypark forsterket med en nytt fly – med Jan Baalsrud på halen.

Skandinaviske helter

– Flere har ønsket den norske frihetskjemperen Jan Baalsrud som halehelt hos Norwegian. Vi er derfor glade for å kunne avsløre at et av våre splitter nye fly som leveres i januar får nettopp Baalsrud på halen. Den svært gode spillefilmen om ham som går på norske kinoer akkurat nå, viser de virkelige heltene og aktualiserer ham ytterligere som halehelt på et av våre fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian, i ei pressemelding.

– Norwegian har i lengre tid portrettert norske og skandinaviske helter og personligheter på haletippen av flyene sine. Vi er både stolte og glad for at Jan Baalsrud får en fortjent plass på Norwegians nye fly og den heder og ære han fortjener, sier filmprodusent Espen Horn.

Det nye flyet ankommer Norge og Gardermoen denne uken og vil bli satt inn i trafikk så snart Jan Baalsrud er på plass på halen.

Om filmen

Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene – helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen. Et symbol menneskene han møter er villige til å dø for.

Baalsruds to måneder lange flukt regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

I rollene: Thomas Gullestad som Jan Baalsrud, Jonathan Rhys Meyers som Kurt Stage, Marie Blokhus og Mads Sjøgård Pettersen som søskenparet Gudrun og Marius Grønnvoll.