Norges Fiskarlag har bedt Kulturdepartementet revurdere eller utsette slukking av FM-båndet. Dette melder de i ei pressemelding.

- Vi erfarer at det ikke er gjort dekningsmålinger på sjø for det nye DAB-nettet. Fiskerne melder om tildels dårlig DAB-dekning og det blir da oppsiktsvekkende at Norge skal være det første landet som slukker FM-nettet med vår kystlinje, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

Alvorlig

- Ja, dette er både alvorlig og oppsiktsvekkende, sier lederen i Fiskarlaget.

Kjell Ingebrigtsen sier opplysninger om at det ikke er gjort dekningsmålinger av det nye digitale nettet på sjø er merkverdig.

- Vi har fått bekreftet at det ble gjort dekningsmålinger som et grunnlag for Stortingets behandling av saken. Vi har også fått bekreftet at disse målingene bare ble gjort i ulike terrengtyper på land og ikke ut over sjø. Dette er høyst betenkelig, sier Ingebrigtsen.

Ikke verdensledende

En oversikt hos NRK viser når de ulike delene av det nasjonale FM-nettet slukkes i løpet av 2017. For nærradioene skal slukkingen foregå i en femårsperiode fra 2017-2022.

- Vårt poeng er at Norge ikke bør være verdensledende på dette området. Det fremstår nærmest som komisk at vi med vår kystlinje og omfattende næringsvirksomhet innenfor både fiskerier og annen maritim næring skal gå fra noe som fungerer til noe som vi ikke er sikker på at fungerer, sier en alvorlig bekymret Fiskarlagsleder.

- Jeg håper Kulturdepartementet ser alvoret i denne saken og kommer med en god avklaring, avslutter Kjell Ingebrigtsen.