Butikksjef Jeanett Alsos Olsen opplyser at Nordmela landhandleri ønsker at fremmedfiskerne skal trives på Nordmela, og hun tilbyr derfor varm middag hver dag når de kommer på land.

Les også: Fiskebruket har åpent for mottak 24/7

Spiser på butikken hver dag

Skipper Trond Sørensen og fisker Stein Viggo Solhaug  på sjarken «Stamsundværing» benytter seg av tilbudet hver dag.

De ringer butikken en time før de vil ha middagen serververt. Tidspunktet varierer hver dag, ettersom de aldri vet når de kommer på land.

– Vi kom for to uker siden for å få en tidlig start på torskefisket, og her er det kjempebra å være.

Det er kort vei til fiskefeltet. Fiskebruket er bra med rask levering uten noe venting, og så er det en «jev» butikk. Det er et stort pluss å kunne spise middag hver dag akkurat hva vi vil ha, sier duoen.

Når de drar på havet klokken 04.00 om natta er de ikke særlig lysten på å koke middag når de kommer på land.

Les også: 724.000 til to bygdebutikker i Andøy

– Kjempegreier

– Det er kjempegreier og maten er kjempegod, sier duoen, som akkurat har levert tre tonn torsk og 500 kilo annen fisk.

– Vi legger til rette for at fiskerne kan spise etter stengetid også. Vi har en avtale om at de ringer oss dagen før for å bestille, og så ringer de oss en time på forhånd samme dag, når de vet når de er ferdig med dagens leveranse, sier Olsen som kommer fra fiskerfamilie selv, og vet hvordan det er å være på et sted der det ikke er et tilbud.

– Derfor utvider vi tilbudet vårt litt for at fiskerne skal få skiftet litt miljø om vinteren, sier hun, som legger til at de på søndager har utvidet, tilbudet slik at hvem som helst kan melde seg.

Les også: Fullt hus på butikkåpning

Satser på utvidelse av butikken

Hun legger til at butikken har planer om å utvide mer til middagsservering på sommeren, men da må de bygge om og få større kjøkken.

– Vi har søkt om midler for å få gjennomført dette, og håper på å få tilbudet klart til sommeren når turistene kommer for fullt, avslutter Alsos.