Intensjonen med markeringen er å vise forsvarsministeren hvor sterkt engasjementet er i sakens anledning og at andværingene står sammen i sin protest mot en nedleggelse.

Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide kommer til Andøya Flystasjon kl. 16.00.

- Planen er at rekken skal gå fra Nordport i retning Andøya Space Center, langs gang og sykkelveien. Vi håper at så mange som mulig stiller opp. Får vi rundt 2000 personer rekker det rundt to kilometer. Kommer det flere, kan vi kanskje rekke helt frem til senteret, sier Kenneth Pettersen, som er lokallagsleder i Andøya Folkehjelp.

Store konsekvenser

Pettersen håper at mange nettopp viser solidaritet og stiller opp på markeringen, inkludert personer som bor i andre kommuner.

- En nedleggelse av Andøya Flystasjon får store konsekvenser for kommunen, men det vil også føre til ringvirkninger i de andre vesterålskommunene. En nedleggelse vil være alvorlig for hele Vesterålen.  Jeg håper at mange tar turen og deltar. Til flere vi er, til sterkere står vi, understreker Pettersen.

Vennskapelig profil

Han understreker at aksjonen, eller markeringen, skal være fredelig og ha en vennskapelig profil.

- Vi er ikke ute etter å ta Søreide på noen måte. Vi oppfordrer ingen til å komme med mishagsytringer av noe slag. Det er ingen vits i. Dette skal være en rolig markering der vi viser vår motstand på en solidarisk måte, slår Pettersen fast.

Aksjonen vil ikke vare lenge, og er over så snart bilen til statsråden har kjørt forbi.

- Da løser vi opp og går hvert til vårt, slår Pettersen fast.