– Vi har valgt å bruke en halv million kroner på å få gjennomført utsprengninger utenfor Slipen, nå mens Sjøentreprenøren er her. Hadde vi skulle leie de inn på et senere tidspunkt så hadde det blitt mye dyrere, sier Rune Rydningen, som er styreleder i Andenes båtservice AS.

Fylle og jevne ut

– Utdypingen legger til rette for videre utvikling av området foran Slipen, men vi må regne mer på det før vi går i gang med å bygge noe, sier Rydningen. I første omgang er det snakk om å bygge en kaifront foran åpningen på slipen og fylle ut bakover og inn i slip-bygget for å få et «gulv» som er i vater. På lengre sikt er målet å etablere en dokk.

Vil bygge kaifront

– Vi har ikke kunne ta opp båter med slipvogna som er der, for den var i for dårlig forfatning. Den blir derfor fjernet, sier Rydningen. Båter som skal tas opp av vannet, heises nå opp ved hjelp av mobilkran.

– Ved å bygge en kaifront og fylle ut området og få det på et nivå, så vil vi kunne heise opp de båtene vi ønsker og ha større område å plassere de på, sier Rydningen.

Går videre i høst

– Hvilken tidsplan har dere på arbeidet med å få på plass kaifronten?

– Å etablere en dokk er et prosjekt vi må jobbe videre med for å se om det er mulig å realisere. Kaifronten foran slipen vil vi jobbe videre med over sommeren, og hvor lang tid det vil ta avhenger blant annet av søknadsbehandlinger og finansiering. Men nå har vi i alle fall lagt forholdene til rette for videre utvikling av området, sier Rydningen.