Vi har tidligere skrevet om utskifting av bilvaskemaskin og drivstoffanlegget ved Shell-stasjonen på Andenes. De siste ukene har butikken gjennomgått en totalrenovering og ombygging, og de er nå bare detaljer unna ferdigstilling. Denne uken ble asfalten på hele uteområdet skrellet av og ny skal legges.

– Bare små detaljer gjenstår i butikken, og det har blitt bedre enn vi hadde forventet. Det er blitt en ny og moderne stasjon, sier daglig leder Bente Alsos.

Fiskeutslag

– Jeg er spesielt fornøyd med de store bildene Roy Samuelsen har levert til to av veggene, og den helt nye disklinja med topp moderne utstyr. Det er ikke mange stasjoner i Norge som har alt nytt, og to av våre leverandører har allerede «kåret» oss til Norges fineste stasjon, sier Alsos. At stasjonen eies av et selskap som er mest kjent for å drive trålere, kommer fram flere steder i butikken. Blant annet et eget skap med fisk fra Andenesfisk1.

LES OGSÅ: Fra oljeboring i Nordsjøen til oljeskift på Andenes

– Det var min idé fra starten da jeg så en fryseboks med fisk til salgs i lokalene til Havfiskeselskapet, sier Alsos. Hun sier de vil selge fisk for å ha produkter ingen andre har og for å gi bedriften flere føtter å stå på, sier hun, og forteller at det er et tilbud som allerede har blitt godt mottatt.

Burger fra tråleren

På gatekjøkkenmenyen er også eierne representert.

– Vi har en fiskeburger som heter Andenesfisk. Den er laget ombord i tråleren, sier Alsos. På burgermenyen finner man også navn som Innagårding, Bleiksindianer, Nordlysburger og Rakettburger.

LES OGSÅ: Havfiskeselskapet tar over Shell-stasjonen

– Med burgernavnene har vi lyst til å skape noe lokalt, og noe ingen andre har. Vi prøver å lage en merkevare og egne navn gir særtrekk, sier Alsos. De forteller at mottakelsen har vært over all forventning.

– På de fem første dagene solgte vi 230 hamburgere, sier Tonje Haraldsvik, og legger til at i en god sommermåned så har de tidligere solgt 200 stykker.

Fem millioner

Alsos sier at renoveringen av stasjonen totalt sett kommer på over fem millioner kroner.

– Vi har eiere som ser nødvendigheten av å gjøre det ordentlig og ikke for eksempel bare klatte i hullene i asfalten. Jeg tror det vil vises på resultatene i fremtiden. Vi har klokkertro på at dette løftet vil gi oss mange nye kunder og at vi fremover skal kunne vise til gode økonomiske resultat. Det er i alle fall målet vårt, sier Alsos. Hun er glad for at renoveringsprosessen nå straks er over og at de kan fokusere hundre prosent på driften.

– Det har vært en veldig stor jobb og mye å ta tak i underveis, men det har gått smertefritt, sier Alsos.

Fortsatt bil i fokus

Etter ombyggingen har stasjonen fått både sittegrupper, kaffehjørne og et større fokus på mat.

– Folk kommenterer om vi fortsatt har bilprodukter. Til de kan jeg si at vi har nøyaktig samme vareutvalg, men at det bare har fått litt mindre plass i butikken. I tillegg er verkstedet i full sving, og jeg er glad for at renoveringen er over nå når ny dekksesong står for døra. Vinterdekkene er på lager og vi har fortsatt tilbud om både omlegging og dekkhotell, understreker Alsos.