AIL var seriemestere foran siste hjemmekamp denne mandagskvelden, og utfallet av matchen var dermed ikke av stor resultatmessig betydning for hjemmelaget.

Borteledelse til pause

Gjestene fra Stokmarknes var tydelig seierslystne, og åpnet best. Det var Mats Reiertsen som sendte Stokmarknes i ledelsen etter en drøy halvtime.

Baklengsmålet tente de blå for alvor, og seriemestrene kom sterkt tilbake. Mot slutten av første omgang produserte AIL flere sjanser, men gjestene ledet ved pause.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før AIL fikk hull på byllen. Det var Ole Johan Lillebuen som sørget for balanse i regnskapet. Cirka tjue minutter senere sørget Marius Spjelkavik for å stange inn 2-1. Gjestene hadde fått seg en kalddusj, og poengene kunne glippe - men Saber Husseini kvitterte like etter, slik at det stod 2-2.

Matchvinner på heading

I perioden som fulgte hadde AIL et spillemessig overtak, men gjestene var igjen effektive. Asghar Husseini sendte Stokmarknes opp i 2-3-ledelse.

Igjen viste AIL god lagmoral og fin kollektiv innsats. Det ble jobbet offensivt, og gjestene ble satt under press. Det ga resultater. Morgan Eliassen sørget med et flott langskudd for å utlikne.

Like før full tid ble Morgan Eliassen matchvinner for AIL idet han headet inn 4-3. Det ga ellevill jubel hos «den blå horde», og seriemesterne kunne dermed avslutte årets hjemmekamper med seier foran hjemmepublikummet.

Stokmarknes - som ledet matchen to ganger - måtte dermed returnere tomhendt.