I helgen arrangerer Nordland Unge Høyre sitt årsmøte i Bodø.

Valgkomiteen innstilte andværingen Jim Simonsen Jenssen som ny leder for Nordland Unge Høyre, og lørdag ettermiddag ble han enstemmig valgt til å lede ungdomspartiet i fylket. Han har det siste året vært første nestleder.

I tillegg ble Mathilde Eilertsen, også hun fra Andøy, valgt inn som medlem i arbeidsutvalget.

– Føles veldig godt

– Det føles veldig godt å få den tittelen, og jeg vil takke for tilliten som fylkesleder, sier Simonsen Jenssen på telefon fra Bodø.

Selv om Simonsen Jenssen opprinnelig er fra Andøy, sitter han i kommunestyret i Sortland. I tillegg er han varamedlem for Høyre i fylkestinget. Nå ser han frem til å jobbe for at Høyre vinner valget neste høst.

– Det er en spennende tid, og det blir viktig å samle foreningen, og at vi får til å samarbeide som team inn mot skolene og opp mot valgkampen.

Les også: Fornøyd med at det likevel innføres fraværsgrense

– Vanskelig sak

Fylkeslederen blir valgt for ett år av gangen, og han kommer inn i en viktig periode, med forestående avstemming om langtidsplan og altså valgkamp neste år.

– Hvordan er det for deg som andværing og høyremedlem med tanke på langtidsplanen?

– Det er klart det er en vanskelig sak, vi må bare finne den beste løsningen. Jeg vil ikke uttale meg så mye om saken nå, siden jeg representerer hele fylket, men vi kommer trolig med en uttalelse fra årsmøte om saken i morgen.

Les også: Nordland Unge Høyre vil legalisere cannabis

Skal kombinere med studier

Andværingen studerer i Bodø. Som fylkesleder i ungdomspartiet får han nå også plass i landsstyret til Unge Høyre, som har møte annenhver måned.

– Det blir mye mer reisevirksomhet, men det går an å kombinere studier og dette vervet. Det vil ta mye tid, men jeg er veldig innstilt på å få det til best mulig, sier han.

Som leder i Nordland Unge Høyre blir Simonsen Jenssen også automatisk medlem av arbeidsutvalget til Nordland Høyre.