Ordfører i Andøy, Jonni Solsvik er rask med å presisere at dette ikke er penger til omstillingsprosessen i seg selv, men penger til å forberede og planlegge en eventuell omstilling om Andøy Flystasjon legges ned.

– Om det hadde vært penger til omstilling ville min kommentar til dette vært helt annerledes. Derfor er det viktig å presisere at dette er penger som skal brukes til arbeid frem mot et omstillingsprogram som skal behandles i et revidert statsbudsjett, sier Solsvik.

Ordføreren forteller at den jobben skal gjøres sammen med Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune.

– Jobben skal organiseres slik at vi våren 2017 skal ha et helt klart omstillingsprogram klart, sier Solsvik.

Ammunisjonsoffiser Bernt Halvorsen på medaljeutedelingsseremoni: – Forsvarsministeren ba meg spre juleglede Ammunisjonsoffiser Bernt Halvorsen ble bedt om å spre juleglede i Andøy, da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide hilste på ham under medaljeseremonien på Gardermoen. – Styrker egen organisasjon

Men hvordan skal en bruke disse pengene?

– Det kanskje aller viktigste er å styrke vår egen administrasjon slik at vi kan være i stand til å møte den utfordringen som ligger i omstillingen. Hvordan vi skal gjøre dette skal vi samarbeide tett med Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge for å finne ut.

LO Vesterålen i brev til LO sentralt: - Bruk deres tyngde til å få til en ny gjennomgang av Andøy-avgjørelsen LO Vesterålen ber i et brev til LO sentralt om at Andøy-avgjørelsen gjennomgås på nytt. – Raskt i gang

I ei pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet kommer det frem at det å få i gang dette arbeidet raskt, har vært viktig.

Brevet fra Sanner til Andøy kommune kan du lese her.

– Nedleggelsen av Andøya flystasjon vil skape en vanskelig situasjon for Andøy kommune. Selv om nedleggelsen først er planlagt om noen år ønsker vi å komme raskt i gang med omstillingen for å skape nye trygge arbeidsplasser, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Departementet bevilger midler til å starte opp omstillingsarbeidet allerede i 2017. Det sier Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i ei pressemelding.

Regjeringen setter av 5 millioner kroner i 2017 til å starte opp omstillingsarbeidet i Andøy kommune.

– Regjeringen er opptatt av å legge til rette for at kommunen skal ha gode forutsetninger for å omstille og videreutvikle seg etter nedleggelsen av flystasjonen. Det er viktig å komme raskt i gang med omstillingsarbeidet slik at det kan legges godt til rette for nye arbeidsplasser, sier Sanner.

Yngve Laukslett i Andøy Høyre: - Andøya flystasjon, vedtaket og veien videre Fylket får pengene

Midlene blir bevilget til Nordland fylkeskommune, som får ansvaret for bruken av midlene i samarbeid med Innovasjon Norge og kommunen.

– Regjeringen ønsker vekst og verdiskapning i hele landet. Samfunnet på Andøya må omstille seg. Å skape nye og trygge arbeidsplasser blir svært viktig i tiden som kommer. Vi ønsker å medvirke til rask og god omstilling – og at det blir skapt nye, framtidsrettede og trygge arbeidsplasser i Andøy. Jeg er derfor glad for å kunne bidra til at Andøy kan starte arbeidet med omstilling og ny vekst, sier Sanner.

Regjeringen tar sikte på å komme tilbake til rammene for det langsiktige omstillingsarbeidet i kommunen i løpet av våren 2017.