– Vi var på danseplatten. Jeg kjente at det var noe, så vi gikk ned. Jeg bare falt om, og våknet en uke senere på sykehuset i Bodø, sier Vesterli.

I fjor var han med på bobiltreffet på Dverberg på Andøya. Da ble det dramatikk. I år er han tilbake.

Som tidligere år, strekker treffet seg fra fredag til søndag med en rekke aktiviteter for deltakerne. Det er i år tiende gang at treffet arrangeres. 117 bobilentusiaster har i år tatt turen til Dverberg.

– Hvordan var det å sette seg bobilen og kjøre tilbake hit i år?

– Det føltes veldig bra. Jeg føler meg nesten som en kjendis og er blitt tatt i mot som en helt. Men jeg er ingen helt. Heltene er de som fikk liv i meg igjen, sier Vesterli.

Fikk rask hjelp

Han er et godt eksempel på rask og riktig hjelp kan redde liv.

– Tore Spjelkavik fra brannkorpset og jeg satt og snakket sammen om hvor vi hadde alt utstyret da vi ble tilkalt. Da hadde allerede Harry Lorentzen satt i gang hjertekompresjon. Han har vært profesjonell redningsmann i Redningsselskapet. Tore snakket med 113 og vi koblet etter hvert til hjertestarteren. Da hadde Harry allerede fått i gang hjertet igjen, sier Trond Baraa i Norsk Folkehjelp.

Etter 12 minutter var ambulansen på plass. Helikopter ble rekvirert og Vesterli ble fløyet til Tromsø. Han ble holdt i kunstig koma og etter hvert fraktet til Bodø, der han våknet opp en uke senere.

– Tilbakemeldingene vi har fått fra sykehuset, er at det ble gjort en god jobb her før ambulansen kom. Det er utrolig artig å se han tilbake her i år og i fin form, sier Baraa.

4,95 minutter

– Jeg hadde fått pacemaker før hjertestansen i fjor. Den viste at hjertet stansen i 4,95 minutter. Det viser at minuttene går fort. Det er veldig bra at de har denne beredskapen under bobiltreffet, hvor det er samlet en del eldre mennesker, sier Vesterli.

Bobil-hjertestarter

Et poeng i saken, er at hjertestarteren som ble brukt, er kjøpt nettopp med penger samlet inn under tidligere bobiltreff på Dverberg.