Nybygget i Industriveien har passende nok fått en fasade i rødt og hvitt - i tråd med fargepaletten til Avis-konsernet. Nina Schaug forteller at anlegget utgjør et stort løft.

– I år er det 15 år siden vi overtok driften av Avis bilutleie på Andenes, og siden da har bilparken økt fra fem biler til 22 biler av ulike størrelser og typer. I år tok jeg også skrittet fullt ut, og sa opp jobben for å satse på bilutleiefirmaet på heltid. Med en så stor bilpark går det med mye tid til administrasjon - men også klargjøring av bilene utvendig og innvendig er tidkrevende, og hittil har vi ikke hatt egne lokaler for å gjøre dette arbeidet. Det har i stor grad blitt gjort på gårdsplassen hjemme.

– Derfor utgjør nybygget et voldsomt fremskritt. Vi har hele veien hatt et veldig godt samarbeid med Shell på Andenes, og det skal vi fortsette med. Vi benytter dem til omlegging av dekk, til dekkhotell og til vask av bilene som er svært skitne, og det gode samarbeidet skal vi videreføre, sier Nina.

– Nybygget, som har medført investeringer på cirka 1,2 millioner kroner, vil lette hverdagen enormt. Her får jeg lagringsplass til materiell for klargjøring og innvendig rens av bilene, og jeg har også fått egen vaskehall til utvendig renhold. Dessuten får jeg lagret bilseter og annet materiell til utleieflåten her. At jeg får innvendig og utvendige parkeringsplasser er også utrolig viktig. For det er ille å levere ut biler som er fulle av fugleskitt eller annet. Nå kan bilene stå klargjorte til de utleveres. Vinterstid er det også flott å vite at jeg kan levere ut biler som er fri for snø og is, forklarer Nina Schaug.

– Jeg har benyttet arkitekt og entreprenør Rimantas Jurgelaitis, og er veldig fornøyd med jobben de har gjort. I tillegg har andre lokale firmaer vært involvert i prosjektet. Jan Ellingsen AS har hatt hatt vvs-arbeidet, Andøy Installasjon AS har gjort el-installasjonene, og grunnarbeidene er utført av Kjetil Bjørdals firma «Krauman». Alle har gjort en kjempejobb, og nå gleder jeg meg til den utvendige planeringa på tomta er gjort, slik at hallen kan tas i bruk. Jeg regner med å ha de første bilene inne i nybygget i løpet av neste uke, sier Nina Schaug fornøyd.

KLARGJØRINGSHALL: – Nybygget med klargjørings- og vaskehall vil gjøre hverdagen mye enklere, smiler Nina Schaug - som forleden fikk bygget overlevert fra Meidunas Navickas og Rimantas Jurgelaitis. Foto: Alf Ragnar Olsen
SATSER: – Det har skjedd mye siden starten for 15 år siden. Bilparken er utvidet fra 5 til 22 biler, og jeg håper økt turisme skal gi økt vekst - sammen med ASC-satsinga, smiler Nina Schaug. Foto: Alf Ragnar Olsen