Nybygget skal i hovedsak brukes i fagene romteknologi og klima og miljø, og vil inneholde undervisningsrom, laboratorier, auditorium og moderne sosiale soner. Det beregnes ferdigstillelse høsten 2019

–  Vi ønsker å gi disse fagene nye og topp moderne fasiliteter, sier fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap) etter at fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan er lagt frem.

– Dette er svært positive signaler fra fylkeskommunen, og det bekrefter det langsiktige engasjementet fylkeskommunen har i forhold til utvikling av Andøy-samfunnet, sier ordfører i Andøy Jonni Solsvik i en kommentar.

– Nasjonalt løft

Fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap), sier følgende.

– Når en i tillegg er så heldige å kunne samarbeide med rakettskytefeltet i Oksebåsen, vil dette samlet sette skolen på Andenes i en egen divisjon innen denne type opplæring på landsbasis.

Administrerende direktør ved Andøya Space Center, Odd Roger Enoksen sier følgende om tildelingen.

– En svært god nyhet både for Andøy Videregående skole og for Andøya Space Center. Dette er et løft som vil ha betydning for rekruttering til en næring som er i vekst, ikke bare lokalt, men også nasjonalt, sier han.