Fylkesråd for samferdsel, Tove Mette Bjørkmo tas imot av avdelingsleder Sandra Blindheim. Foto: Alf Ragnar Olsen

Jubileumsmarkeringa ved ALOMAR startet fredag ettermiddag. Et hundretalls andværinger og gjester hadde funnet veien opp til ALOMAR-observatoriet oppe på Ramnan. Der ble de godt tatt i mot av avdelingsleder Sandra Blindheim, resten av ALOMAR-teamet og Andøya Space Centers sjef Odd Roger Enoksen.

Enoksen introduserte fylkesråd Tove Bjørkmo som i sin tale snakket varmt om den høyteknologiske satsinga ved Andøya Space Center, som i 1994 medførte knoppskyting og etableringa av ALOMAR.

– Det er mange spennende planer for ytterligere videreutvikling av Andøya Space Center. Den utviklinga skal fylkesrådet bidra til, sa Bjørkmo.

Ordfører Jonni Solsvik la også vekt på viktigheten av utviklinga og nytenkninga som hele tiden har stått i fokus, siden de første forskningsrakettene ble skutt opp for over 50 år siden.

– Johan Jørgen Holst sørget for å legge ned grunnsteinen. Han var en markant person, og utenriksminister i daværende regjering. Siden den gang har observatoriets betydning bare vokst. Gratulerer med dagen, sa Solsvik til de mange fremmøtte.

Deretter ble det konsert med «Eventyrlandet». Eventyrlig flott musikk - også innendørs. Konserten var planlagt holdt ute på taket til ALOMAR, men grunnet vind og skodde ble dette holdt innendørs.