– Jeg bremset, og veltet, men det gikk etter forholdene bra. Farta var så lav at sauene rakk å løpe avgårde uskadet, sier mannen.

Han etterlyser skilting og bedre lys.

Den voksne mc-føreren fra Bleik sier han skulle kjøre en kveldstur til Andenes for å fylle bensin på motorsykkelen da uhellet skjedde.

Bremset instinktivt

– Det var lav kveldssol, og jeg hadde solbriller på. Det hele skulle være bare en liten kveldstur til Andenes for å fylle bensin, og jeg holdt lav fart. Da jeg kjørte inn i tunnelen hadde jeg maks seksti kilometer i timen - selv om det er 80-sone på stedet.

– Like etter at jeg har kjørt inn i tunnelen, oppdager jeg noe i veibanen. Objektene var så lave at det ikke tegnet seg noen profil i motlyset mot tunnelåpninga, slik en syklist eller en bil ville gjøre.

– Jeg ser at det er tre sauer som står der, og trykker instinktivt inn bremsa. Sykkelen wobbler, og jeg velter. Sykkelen og jeg sklir på skrå bortover vegbanen. Til alt hell stopper vi før bergveggen. At farta var så lav da jeg bremset ga sauene tid til å løpe unna. Så de var uskadet.

Jeg kom også godt fra det etter forholdene. Noen skrubbsår, ei rift i buksa og litt verk i den ene hånda er det eneste. Vindskjermen på sykkelen ble knust, og lykta ble litt vridd, samtidig som det ble et par skrammer på den. Men det tenker jeg lite på.

Bedre lys og skilting

– Det som forbauser meg, er at Vegvesenet ikke tar de henvendelsene de har fått om trafikksikkerhet i tunnelen mer alvorlig. For noen år siden var det en dødsulykke der. Nå opplever jeg dette, og jeg ser at det fort kan skje igjen.

– Belysninga som er montert i tunnelen er alt for svak. Det er som stearinlys ei mørk høstnatt. Det monner ikke. I tillegg har jeg sans for forslaget om å male tunnelen hvit. Dette har ordføreren lovet å følge opp, men det har vært skuffende stille om saken.

– Jeg har kontaktet politiet også, og informert dem om hendelsen. De sier sauene og den faren de utgjør burde vært skiltet. Så det er også grunn til å stille spørsmål ved dette, sier Bleiksværingen - som oppfordrer alle som ferdes på strekninga til å vise ekstra stor aktsomhet for tida.