Kulturminnedagene i Andøy avsluttes søndag med et innholdsrikt arrangement hos Nostalgi- og Motormuseet på Skarstein. – Det blir muligheter for hesteridning og vognkjøring og vi kan også by på deilige kaker og herlige varmretter i kafeen, sier Helena Ijtsma.

Temaet for kulturminnedagene 2014 er «200 år med samfunnsutvikling».

Innholdsrik tidsreise

Få steder er bedre egnet enn Nostalgi og Motormuseet for et bredt, hverdagslig og muntert tilbakeblikk i dette perspektivet. Helena Ijtsma sier det ikke er tilfeldig at årets kulturminnedager avsluttes nettopp her.

– Søndag ønsker vi velkommen til arrangementet «En nostalgisk tidsreise». Det er lagt opp til en helhetlig omvisning - fra husflid og næringsveier til krigføring og teknologiske oppfinnelser. Gjennom en runde i utstillinga går man gjennom en tidsreise gjennom store deler av det 20. århundret. Her blir det korte foredrag om livet på 1900-tallet, over et utvalg av forskjellige emner i løpet av dagen.

Grillmat og sildgrynssuppe

– Vi holder åpent fra formiddag til kveld denne dagen, og museets populære kafé kan denne gang lokke med ekstra bredt utvalg.

– I tillegg til kaffe og kaker blir det også salg av varmretter. Grillmat og sildgrynssuppe står på menyen, slik at de som ønsker et litt nostalgisk veivalg i matveien har muligheten til det, sier Ijtsma - som er ny styreleder i stiftelsen bak museet.

– I anledning dagen stiller vi i tidsriktige klær. Vi oppfordrer de av publikum som kan til å gjøre det samme!

Mye for store og små

– Som vanlig legges det opp til at hele familien skal trives når de besøker Nostalgi- og Motormuseet, forteller Helena Ijtsma.

De yngste kan glede seg over at det blir muligheter til hesteriding. I tillegg blir det kjørt turer med hest og vogn, for både barn og voksne, sier hun.

– Vi har fått støtte fra Andøy kommune og Andøy Historielag til dette prosjektet, og publikum kan merke seg at det er fri entré, tilføyer Ijtsma.

HVERDAGS-NOSTALGI: Sett kurs for Nostalgi- og Motormuseet søndag, og bli med på en nostalgisk tidsreise, oppfordrer Helena Ijtsma. (Foto: Helena Ijtsma)

TIDSREISE: Sett kurs for Nostalgi- og Motormuseet søndag, og bli med på en nostalgisk tidsreise, oppfordrer Helena Ijtsma. (Foto: Alf Ragnar Olsen