Illustrasjonsfoto
(Foto: Jørn Aune, Andøyposten)

Illustrasjonsfoto Foto: Jørn Aune, Andøyposten

Har utviklet miljøvennlig rakettmotor:

Skytes opp fra Andøya Spacesenter

Har produsert ny og miljøvennlig rakettmotor.

Produsenten Nammo har utviklet en ny og miljøvenlig rakettmotor, som utgjør kjernen i en serie med sonderaketter som har fått navnet North Star. Rakettene skal skytes opp fra Andøya Space Center, skriver Norsk romsenter på sine hjemmesider.

Årsaken til at rakettene skal skytes opp på Andøya, er ifølge hjemmesiden at senteret har behov for en pålitetlig motor til sine sonder, og at den nye raketten derfor er midt i blinken for oppdraget.

Rakettmotoren er utviklet med støtte fra Norsk Romsenter og den europeiske romorganisasjonen ESA gjennom ESAs program for utvikling av ny oppskytingssystemer.

– Vi er stolt av det Nammo har tatt frem. Vi vet at de gjør ligger på et høyt nivå og at mange aktører skuer mot Norge når det gjelder utvikling av hubridmotorer for raketter, forteller nestleder i Norsk romsenter, Geir Hovmork til hjemmesiden.

Den nyutvikla raketten skal også vær med i et rekordforsøk i 2016. Da skal nemlig britiske Bloodhound, ved hjelp av sin norske rakettvenn, gjøre et forsøk på å sette ny fartsrekord på land.

Nammo AS er et internasjonalt konsern innen forsvarsindustrien med hovedkontor i Norge. Kjernevirksomheten er produksjon er ammunisjon, rakettmotorer, romfartsprodukter, og leveranse av tjenester på demilitariseringaketter.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Andøy

Lospliktforskrift truer bedrifter på Andenes

– Dersom dette ikke blir endret, kan det føre til nedleggelser av virksomhet i havna på Andenes, sier havnesjef Håkon Strand.

Vant drømmedag på Ullevål

Hun ble nominert av klubben sin, Andenes Idrettslag - der Tom Stenvoll overbrakte gladnyheten onsdag.

80 ivrige på omstilingsmøte:

Trener på optimisme

Onsdag fyltes Romskipet med optimistiske næringslivsfolk for å fylle Andøy kommunes strategiske satsingsområder med innhold.

Anbefaler satsing på turisme knyttet til geologi i Andøy

Det er et stort, uforløst potensial i å satse på geoturisme knyttet til geologi, viser ny rapport.

Elg på bytur

To fjorårskalver forvillet seg iløpet av natt til onsdag inn i Andenes sentrum.