Foto: Innsendt

Andøyjenta Tina McDougall deltok nylig på Zerokonferansen, Norges største konferanse om klima og miljø, i Oslo. Den engasjerte jenta er med i Ungdommenes fylkesting (UFT) i Nordland, og representerte dem på konferansen.

- Dette var en utrolig bra konferanse som handler om vår fremtid. Vi i UFT må nå sette klare mål og være med  å dra dugnaden i gang i Nordland, sier Tina McDougall, ifølge ei pressemelding fra UFT Nordland.

Den engasjerte jenta er til vanlig aktiv blant annet i Andøy Natur og ungdom.

Små nullutslippskommuner

Ungdommenes fylkesting i Nordland skriver i pressemeldinga at Nordland har et globalt ansvar, selv om vi er en liten fylkeskommune med store avstander.

- Det er viktig å huske at også for oss småkommuner i Nordland, er det mulig å bli en nullutslippkommune.

Dette kan man oppnå ved å skape godt samarbeid mellom kommune og innbyggere, i tillegg til å ha en vilje til å gjennomføre det, mener UFT Nordland.

- Hvis alle utfører små endringer, vil det ha betydning i den store sammenheng, skriver de.

Mange kjente

Tina McDougall fra Andøy representerte Ungdommens Fylkesting i Nordland sammen med Ronja Hammernes fra Fauske. Konferansen hadde budskapet: «Det grønne skiftet -veikart 2030». Hovedtemaet var å sette mål om hvordan vi må handle for å nå nullutslipps-målet innen 2030.

På konferansen fikk de møte leder i Zero, Marius Holm, samt høre innlegg fra blant andre Jonas Gahr Støre, Knut Arild Hareide, Tine Sundtoft, Trine Skei Grande, Kristin Halvorsen, Jan Egeland og leder av FNs klimapanel, Rajendra K. Pachauri.

- Vi har lært mye, og klima er klart noe vi ønsker å sette på dagsorden i fylket, sier Tina McDougall og Ronja Hammernes ifølge pressemeldinga.