Mandag for litt over en uke side løsnet vel 1.200 kubikkmeter med stein fra fjellsiden over fylkesvegen mellom Andenes og Bleik. 120 kubikk av dette havnet ned på veien. En del steinmasser ligger fortsatt igjen i fjellsiden og man frykter at dette kan skli ned mot veien i forbindelse med store nedbørsmengder.

Politiet nedla ferdselsforbud i området, og frem til tirsdag har det ikke vært aktivitet i området. Tirsdag startet imidlertid Statens vegvesen med oppryddingen.

Gjorde inntrykk

Andøyposten fikk være med inn i rasområdet tirsdag og det gjorde inntrykk å se steinmassene som lå på veien. Den største steinen ble sprengt klokken 11.30 og mens Andøyposten var i området ble en stor stein som lå ved fanggjerdet sprengt. Da var det bare å søke tilflukt i tunnelen.

– Vi har sprengt i stykker noen store steiner slik at vi kan fjerne dem med maskiner. Det har tatt tid å fjerne steinene slik at vi blir ikke ferdig før torsdag. I tillegg er det en del skader på veibanen og vi vil sette opp rekkverk mot sjøen før vi slipper trafikk gjennom, sier Magne Berg i Statens vegvesen.

Venter på stabile forhold

Berg sier at det i tillegg har vært en del nedbør de seneste dagene og at det gjør at man venter med åpning til fredag. Da ser det ut til å bli mer stabile værforhold.

Dermed blir det åpning av veien fredag morgen 09.00.

I formannskapet fredag sa ordfører Jonni Solsvik at veien blir stengt dersom det meldes mye nedbør, uavhengig av om det faktisk regner eller ikke.

– Det er utelukkende varslene som avgjør om veien blir stengt eller ikke, sa Solsvik.

– Det blir ikke sendt ut noen for å sjekke om det regner, la Solsvik til,

Folkemøte

Solsvik opplyser nå at det blir folkemøte om veien på Bleik torsdag 11. desember klokken 18.00.

– Da vil både Statens vegvesen, geologer og Andøy kommune stille med representanter, sier Solsvik.