Bandet til Gelos sørger for taktfaste rytmer. Foto: Mette-H. Berger Amundsen

Åse kirke er pyntet med engler og lykter. Benkeradene fulle av forventningsfulle Gospelkoret Gelos-fans. Alene foran står solist Linda Hansen og synger om tusen julelys, mens gospelkoristene en etter en kommer glidende opp benkeradene for å stille seg foran og gi alt de har. De er i gang igjen, med de kjente og kjære gospelsangene som passer så bra nå i denne tiden når vi strever før julefreden kommer.

Spillende og syngende dirigent Jan Harald Andersen ønsker oss velkommmen, og forteller hvordan de har øvd hele høsten for denne julekonsertturneen som starter i Åse kirke i dag, og som ender i Andenes kirke lørdag.

Bandet som består av John Nordhus på gitar, Jens Egil Lian på percussion og

Frode Sand på orgel, mens den ene sangen vakrere og mer taktfast enn den andre, runger ut gjennom det klangfulle kirkerommet på Åse.

Gelos er kjent for sitt brede sangreportoar med sine mange solister. Vi venter år etter på på å få høre dem igjen i denne førjulstiden.

De skuffer ikke, og er flinke til å blande nytt og gammelt. «Vi ble ledet av en stjerne mot den nye konges by», som de så riktig synger for oss. Ellers går slagerne etter tur, både «Julen är här», «Ding, dong merrily on high», «En stjerne skinner i natt»«Himlen i min favn» for å nevne noe.

Fjorårshiten «Gjeterfolk i våre lier» slo an like godt i år. Og velsignelsen gir den fullkomne avslutning på denne perfekte kveld. Ingen jul uten.