Politiførstebetjent Børje Edvardsen sier til Andøyposten at en gutt på barnetrinnet utløste full brannalarm ved den nye skolen på Andenes.

– To jakker og en parkdress ble påtent, og lærerne forteller at det var mye røyk. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at dette ble oppdaget før det utviklet seg til noe langt større.

– Vinterjakker med mye syntetiske stoffer lar seg raskt antenne, så dette kunne fort spredt seg. Lærerne som tilfeldigvis kom til sørget for å få kastet de brennende plaggene ut. Det er ingen tvil om at de derved hindret en potensiell storbrann i den nye skolen på Andenes.

– Eleven innrømmer å ha tent fyr på plaggene. Jeg håper gutten forstår alvoret og de store konsekvensene dette kunne fått, sier Edvardsen som sammen med lærer og rektor hadde en lang prat med den aktuelle gutten.

– Det blir opprettet anmeldelse på forholdet, og vi skal fastslå brannårsaken. Her har vi som nevnt en innrømmelse av at dette var påsatt. I tillegg vil det bli innkalt til formelle avhør på lensmannskontoret med eleven og hans foreldre, sier Edvardsen.