Læringssenterets programmer er i dag kun på engelsk. I denne søknaden søkes det om støtte til å lage en norsk språkversjon. Alle filmer, skjermer og lydopptak er dermed på engelsk, noe som gir begrenset utbytte for mange av deltagerne, fremgår det av en pressemelding fra fylket.

Ringvirkninger

- Romskipet Aurora er en stor og viktig satsing i Vesterålen sier fylkesråd for næring Arve Knutsen (KrF) og legger til at læringssenteret skal bidra til å øke interesse og kompetanse innen realfag og teknologifag blant barn og unge, studenter og lærere. I møte med fremtidens muligheter og utfordringer vil vi ha behov for flere dyktige teknologer og utviklere. Romskipet Aurora har en nasjonal og viktig rolle i dette. Dette er også et tilbud som vil kunne skape reiselyst og ringvirkninger for hele Vesterålen sier fylkesråd for næring, Arve Knutsen

Forskere fra hele verden kommer til Andøya for å utforske nordlyset og andre fenomener i verdensrommet. Jeg mener det er viktig at fylkeskommunen støtter opp om virksomheten og kompetansearbeidsplassene ved NAROM, da aktiviteten som foregår her er stor betydning både regionalt, nasjonalt og internasjonalt sier næringsråden

Bakgrunn

Romskipet Aurora er et lærings- og besøkssenter med fokus på blant annet nordlysforskning, verdensrommet og romteknologi. Senteret skal brukes til undervisning av elever, studenter og lærere. Elevene får oppleve en virtuell tur ut i verdensrommet. Gjennom ulike oppdrag får man oppleve nordlyset, se dets opprinnelse og effekt på planeten vår. Elevene får også delta i eksperimenter, sende ut raketter og se hvordan dagliglivet er på et romsenter.

Det er så langt utarbeidet undervisningsopplegg basert på læreplanene i naturfag for mellomtrinnet, ungdomskole og videregående. Det har siden åpningen vært gjennomført omfattende test-oppdrag med skoleelever fra disse klassetrinnene. Tilbakemeldingene blant de eldre elvene har vært entydig positive, mens eleven fra mellomtrinnet ikke behersker engelsk språk godt nok til å få fullt læringsutbytte.Senteret skal også være et opplevelsestilbud i regionen. I følge NAROM er mangelen på norsk språk sannsynligvis en grunn til at senteret har hatt noe færre besøkende enn antatt.

Prosjektet har en total ramme på 421.000 kroner, der NAROM sørger for egenfinansiering av 121.000 kroner.