Under hele den lokalhistoriske ettermiddagen i Kiilgården søndag, satt Stig Raymond Jensen, uvitende om at avslutningen skulle være en hyllest til han.

Hemmelig gruppe

Bodil Nordheim fikk ordet, og fortalte med innlevelse om hvordan hun brukte å være i lillejulaftenselskap i Jørgensenhuset. Hun fortalte om aksjonsgruppa som dannet samvirkeforetak og ville kjøpe begge de to Jørgensenhusene i Sjøgata, da det kom frem planer om å rive dem. Da planene om riving ikke ble noe av, og Stig Raymond Jensen fikk kjøpe husene, ble samvirkelaget oppløst, men engasjementet ble videreført i en hemmelig gruppe som startet kronerulling for husene. Den gruppa har i dag nærmere 60 medlemmer.

LES OGSÅ: Sjøgata kan bli klubb for voksne

Kronerulling

– Sander Pettersen fikk den første Fyrtårnprisen for sitt engasjement for å bevare Kiilgården og Veita. Fyrtårnprisen oppstod som et alternativ til Kulturprisen i 2012, og nå har vi bestemt at du Stig Raymond fortjener en slik pris, sa Nordheim til stor applaus fra tilhørerne. Prisen består av et maleri signert Inger Kaurin og en gavesjekk fra den hemmelige kronerullingsgruppa på 32.500 kroner.

– Dette viser at det er en del mennesker som synes det er viktig det du gjør med husene. Mange som ønsker å vise sin anerkjennelse i form av klingende mynt og moralsk støtte, sa Nordheim og fortalte at omlag halvparten av de som har bidratt økonomisk bor i Andøy.

Overrasket

Hovedpersonen selv, Stig Raymond Jensen ble tydelig overrasket og glad for prisen.

– Dette var utrolig hyggelig og ikke minst inspirerende. Det er alltid hyggelig å bli sett og satt pris på, sier han til Andøyposten.