De har skapt begeistring før - og i helga står Ola Bremnes og Svein Haugen igjen på samme scene.

Nå kommer fortsettelsen. Ola Bremnes oppsummerer helgas miniturné i Vesterålen som en hyllest til livet, havet og fesken.

– Jeg gleder meg, sier Ola.

Åpner på Sortland

Det hele åpner på Jennestad Handelssted. Der blir det konsert i flotte omgivelser lørdag. Samme kveld inntar «Feskitur»-artistene Andøya. Fremst i årets mannskap står bejublede Ola Bremnes.

– Jeg gleder meg virkelig. Det er alltid hyggelig å komme til Vesterålen, og Andøya har jeg et tett forhold til. Mange av sangene mine har inspirasjon derfra - som «Damesykkel i Risøyhamn» og «Rødbrune seil». Hjemme fra Bremnes har jeg utsikt rett over til Dverberg. Forbindelsene over til Andøya har for øvrig lange tradisjoner. Blant annet var det vanlig at kvefjerdingene byttet til seg uer fra Andenes mot medbrakte poteter. Og mange har funnet kjærester og ektefeller på tvers av fjorden, tilføyer Ola.

– Vi serverer konserter med blandede innslag. Kort fortalt legger vi opp til å hylle livet, havet og fesken.

– Jeg gleder meg veldig til disse konsertene, og håper på mye folk og fin stemning. Det pleier det å være her. Vesterålen forbinder jeg med et fint publikum, gode folk og kjempetrivelige lokaliteter.

Håper mange blir med

– Denne gangen er det fortreffelige folk jeg opptrer sammen med. Jeg tar med noen av min fars viser, egne Petter Dass-viser, og annet stoff. I tillegg har jeg noen historier med meg utover. Dette krydres med instrumentale numre signert Skjalg Bjørstad og Svein Haugen. Skjalg er en enestående komponist, arrangør og musiker. Jeg har opptrådt sammen med ham en gang tidligere, under en større konsert i Myre kirke - og gleder meg til å spille sammen med ham igjen.

– Svein Haugen er en fantastisk person og en glitrende musiker, som jeg har hatt gleden av å bli kjent med som del av det forrykende ensemblet «Sturm und Drang». Så dette skal bli kjempebra - og vi håper mange slår følge med oss! sier Ola Bremnes.