Det er et svært erfarent jaktpar som søndag vant NM. Engelsksetteren Hi-Trøkk har vunnet NM høst på Kongsvoll både individuelt og for lag. Det skjedde i 2009. Den niårige hunden har 21 1. VK (førstepremier) i sin karriere.

Den har vunnet norgescupen flere år og har også vunnet Høyfjellspokalen (beste hund under NM høst for lag), en pokal Rødsjø har sikret seg tre ganger og dermed til odel og eie.

– Faren til Hi-Trøkk heter Hi-Treff og er en legende innen norsk fuglehundsport. Den vant NM høst fem ganger. Og linjen fortsetter. Hi-Tex er en unghund som oppnådde 1 UK (unghund) her under NM i helga. Jeg satser på den skal kvalifisere seg til voksenklassen og dermed kunne stille i NM, sier Rødsjø.

Tre hunder

Han stilte til start fredag med tre hunder, men to av dem ble slått ut før finalen.

17 hunder og førere stilte til finalen i terrenget ved Skogvoll på Andøya søndag. Det ble en ganske kortvarig affære ettersom den ene hunden etter den andre gjorde seg bort. Normalt deles det ut flere premier i finalen, men i år var det kun Hi-Trøkk som fikk nok poeng til å få premie. Hunden fikk for øvrig førstepremier i sin parti både fredag og lørdag på veien mot finalen. Det er dermed snakk om en fortjent vinner.

– Rypa ble vanskelig på grunn av væromslaget med mer vind søndag. Dermed ble rutinen til Hi-Trøkk avgjørende. Den fikk fuglearbeid i første slipp i finalen. De andre hadde sine sjanser, men klarte det ikke like bra. Å vinne NM er en helt ubeskrivelig følelse, og NM-tittelen her på Andøya er det eneste som mangler i premiehylla, sier Rødsjø.

Fornøyd med arrangementet

Han har vært i NM-finalen på Andøya rundt 15 ganger. Sist han var nært seieren var i 2007, da han oppnådde 3. VK.

Det er ikke tilfeldig at han velger å komme tilbake til Andøya år etter år.

– Man kan ikke sette noe annet enn toppkarakter på mesterskapet her og det er utrolig hvordan arrangøren her klarer å gjennomføre mesterskapet på en så ryddig måte. Det er bare godord å høre om arrangementet, sier Rødsjø.

Han sier også at han aldri har opplevd så mye rype som man har sett på Andøya i år.

– Fuglebestanden er den beste jeg har sett på mine 23 år her, så den der rødlista skal de bare skrinlegge, sier han.