De første prøvetoktene er allerede unnagjort, og Thomas Wold er fornøyd.

– Alt fungerer veldig bra, og det føles godt, sier Wold, som hadde håpet å ha ny båt klar til vintersesongen som nå er avsluttet.

– Det skar seg. Det ble ikke kjøp av båten jeg opprinnelig hadde på hånda, fordi det dukket opp endel problemer med den båten. Men når det nå ordnet seg med en annen større og bedre utstyrt båt, så er jeg kjempefornøyd, sier han.

Godt utstyrt

Det er 21 meter lange «Andøyfisk» Thomas Wold har investert i. Båten er bygget i 1995, er rigget for snurrevadfiske, og Wold sier båten er godt utstyrt.

– Med tredelt bulkrom er den eksempelvis godt egnet for levendeføring av fisk, om det skulle bli aktuelt. I tillegg er båten utstyrt med RSV-anlegg og vakumpumpe for lossing av fangst. Det er positivt også med tanke på kvalitet, sier han.

Blomster fra kommunen

Næringssjef Bjørnar Sellevold dukket forleden opp med gave til den nybakte snurrevad-rederen. Sellevold slår fast at dette er en viktig satsing.

– Det nytter ikke med ei god havn og fine forhold, uten folk som kan og vil satse. Thomas er et prakteksemplar på en driftig og god fisker og bedriftsleder i så måte. Det er utrolig artig å se at nybåten er i havn. Jeg er ikke i tvil om at du vil lykkes videre også, sier Sellevold – som overrakte en plakett med kommunevåpenet.

Kvoteinvestering på sikt

Wold på sin side roser kommunen for sin fiskerisatsing.

– Uten stønadslånsordninga i kommunal regi og støtten fra familien hadde ikke denne investeringa vært mulig. Den er det viktig å videreføre. Det er et utrolig godt virkemiddel for å få flere til å satse innen fiskeriene, sier han.

– Foreløpig har jeg kun rekrutteringskvota på 109 tonn torsk i rund vekt, i tillegg til prosenten ferskfiskordninga gir. Så på sikt blir det nok investering i kvotekjøp også, sier han.

– Det er slett ikke den verste tida for å satse, mener bestefar og fiskerinestor Thor Wold.