AIL-serieåpner mot Luna. De andre lagene i serien er Høken, Melbo 2, Sortland 2, og Stokmarknes.

AIL har mistet noen spillere fra fjorårets sesong, men samtidig fått noen nye.

Nye spillere

– Thomas Jørgensen jobber i Forsvaret og skal spille for AIL. Vegard Simonsen og Kent Raymond Sellevold er kommet fra Andøygutten. De har imponert på trening i vinter. Anders Stave er tilbake i AIL. Han er ikke så veldig gammel, men har likevel mye erfaring og tar ansvar på banen. I løpet av sommeren kommer også Per Kristian Spjelkavik Elvan tilbake, sier trener Tom Stenvoll.

AIL kan i tillegg få en spiller med erfaring fra et langt høyere nivå enn norsk femtedivisjon.

– Jeg vil gjerne spille for AIL, sier Habtom Salomon fra Eritrea. Han kom til Andenes for fire måneder siden, og har vært i Norge i snart to år.

Høyt nivå

Han har ikke spilt for noen norske klubber, men spilte for Denden FC i byen Asmara i Eritrea. Sist han spilte for klubben var i 2004.

– Han har også spilt flere kamper for landslaget til Eritrea. Han bekler posisjoner i hele sentrallinja, og vil nok kunne bli en veldig god spiller for oss. Jeg har tro på at han kan bli en attraksjon i 5. divisjon, sier Stenvoll.

Etter at han kom til Norge har en trent med Mjølner i Narvik og Medkila i Harstad.

– Det er litt papirarbeid vi må gjennom før han kan bli spilleklar for oss. Det er en stund siden han har spilt kamp, men han har et høyt nivå inne, sier Stenvoll.