Det er ikke hver dag at flykapteinen tar frem gitaren og synger Elvis for passasjerene. Men det skjedde fredag morgen på Andøya lufthavn. Widerøe-kaptein Trygve Arnold Olaussen hadde nemlig sin siste arbeidsdag i Widerøe fredag. Dagen startet med pyjamas-flyet fra Andenes til Evenes og Bodø. Deretter gikk turen nordover til Kirkenes før han litt utpå ettermiddagen landet på Langnes i Tromsø.

Musikalsk start på dagen

De rundt 15 morgentrøtte passasjerene fra Andøya fredag fikk dermed være med på en litt uvanlig start på flyturen.

– Når vi flyr med passasjerer kan vi ikke finne på så mye sprell, men jeg hadde lyst til å gjøre noe originalt og folkelig. Så da tok jeg med gitaren, og Elvis er jo en kjent og kjær artist, sier Olaussen på telefon fra Tromsø.

Så før flyet satte kursen mot Evenes, fikk passasjerene høre «Are you lonesome tonight». Det ble også mer synging utover dagen.

– Folk synes det var artig og takket for sangen. I Kirkenes var det nærmest fullt fly og trampeklapp, sier Olaussen.

Gir seg etter 25 år i Widerøe

Han har jobbet 25 år i Widerøe, og 27 år i flybransjen totalt.

– Den første flyturen i Widerøe var postruta fra Hammerfest til Troms med Twin Otteren, og Widerøe har vært en god arbeidsplass, sier Olaussen, som opprinnelig er fra Hammerfest, men nå bor i Tromsø.

– Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg nyte pensjonisttilværelsen i noen måneder. Men jeg har noen planer utpå nyåret. Man kan ikke gi seg i en alder av 56, sier han.