Det har gått tre år siden Raimo Törmä fikk ideen om å satse på en golfbane.

– I perioder synes jeg det har gått tregt. Vi er tross alt ganske få som arbeider med å utvikle banen, og det er et himla stort område som skal ivaretas. Men vi har vært dyktige folk engasjert, som gjør en kjempejobb på alle områder.

– Rolf Jacobsen og Tom Hedemann gjør en fantastisk jobb med å holde anlegget i drift. I tillegg er Leon Olsen godt i gang med prosessen som forhåpentligvis skal gi oss et klubbhus lengst vest på området innen nær fremtid. Her vil spillemidler være viktig for finansieringa, sier Törmä.SE VIDEO: Golfsatsing i vill natur

– Enormt fin respons

– Artig er det også å få sånn fin respons innen det etablerte golfmiljøet. Pål Melbye i Norges Golfforbund ble heltent da han så banen. Melbye så umiddelbart potensialet. Og han sørget nylig for å sende en stor delegasjon av golfere hit - og det var artig å få overstrømmende tilbakemeldinger fra dem.

– Det samme fikk vi høre fra svensken Stig Persson, som er en sentral person i svensk golfmiljø. Han var imponert over hvor fint banen var anlagt, og at det ikke er gjort naturgrep.

– Golfinteressen er stor. Vi kjørte kurs i fjor for tretti stykker, og i år blir det nytt kurs. Vi har rundt tjue påmeldte allerede, men har plass til flere, så det er bare å hive seg med, sier Raimo Törmä.

Populært blant turister

Interessen er også stor blant tilreisende.

– I går dukket det opp to finner her. De hadde sett området som var klipt, og snakket seg imellom om «kanskje det går an å spille golf her». Da de oppdaget flaggene, svingte de innom. De ble begeistret da jeg slo over i finsk, og enda mer begeistret over å få muligheten til å spille.

– I dag har vi flere engelskmenn ute på banen. De skrøt uhemmet av rammen rundt banen. Mente dette måtte være noe av det mest spektakulære som finnes, sier Raimo.

– Nord-Norges flotteste

Raimo opplyser at det kortsiktige målet er ni-hulls bane.

– Da kan man spille 18-hulls runder ved å gå gjennom løypa to ganger.

– Vi skal først få økonomien til å drifte en ni-hullsbane og se lønnsomhet i det, før vi utvider til 18-hulls bane. Men skissene er klare, og det kan bli utrolig flott.

– Driving-rangen på sørsiden av veien er allerede klar. Her oppgraderer vi nå dreneringene og fyller ei grøft for bedre adkomst.

– I tillegg har vi minigolfbanen. Her kan barn spille minigolf og voksne trene på putting. I tillegg spilles det kulegolf her, med bruk av boccia-kuler, forteller han.

Tom Hedemann mener anlegget kan og bør bli det beste i Nord-Norge.

– Vi har alle forutsetninger for å lykkes med det, sier han.

– Golfvenner i Canada tror nesten ikke det kan være sant, når de får se bilder av anlegget, forteller han.

Lillian Mortensen og Rigmor Törmä stortrives med å spille golf.

– Det er artig når man føler at slagene begynner å sitte, og at det tekniske fungerer. Vi er veldig heldige som har Tom Hedemann i klubben. Han kan virkelig dette, og er en kjempedyktig instruktør, sier de to.