Det var over 20 grader nesten hele dagen. Gjennomsnittstemperaturen for hele døgnet ble nemlig 19,7 grader, med 13,1 grader som laveste temperatur.

5. juni ble dermed grundig slått, med sine 23,4 grader. Mandag ble det nesten like høy temperatur med 24,7 grader. Lørdag var det «kun» var 17,1 grader.

Varmt på toppene

Interessant er det også at det var varmt høyt oppe også. På Trolltinden ble det søndag målt 24,2 grader ved værradaren som ligger 436 meter over havet. Her var det faktisk litt varmere enn nede på bakken døgnet sett under ett, med et gjennomsnitt på 20.0 grader og et minimum på 16,6 grader.

Sydenstemning

På Bleikstranda mandag krydde det av folk både over og under vann. For en gangs skyld var det så varmt på land, at det fristet å ta seg en dukkert.

Temperaturen i bilen viste 26 grader, da Andøyposten stoppet for å sjekke ut forholdene.

Knut Røislien fra Lillehammer har slått seg ned på stranda sammen med familien sin. Barna Selma (9) og Ida (6) leker i vannet, sammen med tremenningene Petter Moen Ottesen (10) og Aron (4) fra Tromsø.

– Til og med jeg har vært under vann i dag. Det er så sjeldent varmt på land, at da må man bare dukke seg litt, smiler Røislien.

Han hadde gjerne sett at det var varmere i vannet.

– Vi er her hver sommer for å besøke familien, men har vel aldri hatt det så varmt som dette, sier han.

- Ingenting flottere

Bortenfor leker Jeanett Raabye (8) med hunden Kojak. Pappa Mats Raabye hiver en ball ut i vannet, mens de to andre storkoser seg når de få tak i den.

– Det er helt utrolig bra her nå. Endelig kom sommeren, og da skal de bare ha Spania og Magaluf for meg. Ingenting er så flott som Andøya da, sier han.

Hanna Gunnarsen (6) og Nora (2) plasker i vannet, mens mamma Marte Gunnarsen nyter synet og varmen på kroppen.

– Dette var en fin start på ferien min som startet fredag. Da er det bare å nyte, avslutter hun.