Rakett-direktør Odd Roger Enoksen. Foto: Odd Leif Andreassen

Konsernet omsatte for 94,3 millioner kroner i fjor. Det er 11 millioner kroner mer enn i 2012. Kostnadene økte imidlertid også, fra 75,3 millioner kroner i 2012 til 87,2 millioner kroner i 2013.

Driftsresultatet ble dermed 7,1 millioner kroner i pluss, mot 8 millioner kroner året før.

Konsernet hadde finanskostnader på 734.000 kroner, slik at resultatet før skatt ble et overskudd på 6,3 millioner kroner.

Konsernet bidrar med 3,4 millioner kroner i skatt, slik at årsresultatet ble 2,9 millioner kroner.

Balanse

Konsernet har eiendeler for 135,8 millioner kroner og 27 millioner kroner i omløpsmidler. Dette gir en balansesum på 162,9 millioner kroner.

Dette motveies av en egenkapital på 62 millioner kroner, 39 millioner kroner i langsiktig gjeld og 61,6 millioner kroner i kortsiktig gjeld.

Viktig test-skyting

Administrerende direktør Odd Roger Enoksen sier at konsernet er inne i en periode som preges av store investeringer, både i Andøya Test Center AS som driver med testing av våpensystemer og bygningsmessig i Oksebåsen.

– Det påvirker resultatet noe, men resultatet for konsernet er omtrent som budsjettert. Vi kom ikke i mål med resultatet for morselskapet. Noe av årsake skyldes rakettsvikten som skjedde i september i fjor og som gjorde at alle senere rakettoppskytninger er utsatt, sier Enoksen.

Enoksen sier at det ser bra ut fremover.

– Både NAROM og ATC økte omsetningen i fjor, og det er første og fremst ATC som vil gi oss vekst i årene fremover. Et annet område som kan gi vekst er satellittprosjektet vi jobber med. Det ser lovende ut og behovet for denne typen tjenester øker, sier Enoksen.

Resten av året preges av stor aktivitet og det gjør også de nærmeste årene.

– Til høsten skal vi igjen skyte opp raketter og vi har en del å ta igjen etter det som skjedde i september i fjor. Det vil gi stor aktivitet både i år, i 2015 og 2016. Også i NAROM og ATC vil det være stor aktivitet i årene som kommer, sier Enoksen.