- Vi ønsker å jobbe sammen om hvordan vi skal håndtere prosessen fremover, sier leder i fylkesrådet, Tomas Norvoll, etter et møte mellom fylket og regionrådet torsdag.

- Feil ende

Bakgrunnen for ønsket om omorganisering av Mattilsynet er de enige i, men de mener at departementet starter i feil ende.

- Bakgrunnen er jo et ønske om et mer effektivt mattilsyn og en fornuftig og god næringsmiddelindustri. Så langt er vi enige, dette er det jo ikke mulig å være i mot. Men det er å starte i feil ende når man vil rive opp det som fungerer, sier Norvoll.

- Det er ikke en tung, byråkratisk organisasjon på Sortland. Her er det 13 ansatte, det er en effektiv organisasjon. Jeg reagerer sterkt på at det er dette grepet som skal gjøres, sier Norvoll.

To konkrete grep

Regionrådet og fylket gjør nå to konkrete grep. I dag går et brev til landbruks- og matdepartementet med forespørsel om hastemøte med statsråden. De vil også kontakte nordlandsbenken på Stortinget, for å få de med på laget.

- Dette er en viktig og prinsipiell sak, og det er viktig at vi jobber sammen for å sørge for at innstillingen ikke blir sånn, sier Norvoll.

- Mulig å snu

Fylkesrådslederen har god tro på at det er mulig å snu, før politikerne bestemmer hvilken retning dette skal ta. Samtidig frykter han en mulig nedleggelse.

- Det viktige nå er å komme inn tidlig i prosessen, før det har floket seg til, sier Norvoll.