I over 50 år har Nor-Fishing vært møteplass for fiskerinæringa, hvor blant annet aktuelle nyheter innen bransjen presenteres.

Fra Vesterålen deltar fire bedrifter i år; SMV Hydraulic, Melbu Systems, Plast-service og Fiskeriparken.

- Vi har stått på stand hele uka. Det primære er å møte kunder, men vi er også med på litt konferanser, sier Einar Roger Pettersen i Melbu Systems.

- Det har vært veldig bra, og vi er veldig fornøyde, legger han til.

Selv har det blitt mindre tid til å se seg rundt hos de andre bedriftene på messa, enn hva de hadde trodd.

- Men det er artig å se mye utstyr og andre produsenter av forskjellige ting, sier Pettersen.

Også Øksnes-bedriften Plast-Service var representert.

- Vi er veldig fornøyd med messen, men skulle ønske det var et større engasjement fra Vesterålen, sier Synne Bolstad, som representerte Øksnesbedriften Plast-Service.

Paneldebatt

Fiskeriparken på Myre har prosjektledelse for standen til Arena Nordland, og med seg fra Øksnes har de kokk Ringo Haupt som lokker forbipasserende med smaksretter fra Vesterålen.

- Torsdag ble det avholdt paneldebatt på Arena Nordland-standen. Temaet var levendefangst og levendelagring. Debatten ble ledet av Jostein Angell fra Nordland fylkeskommune og paneldeltakere var Andre Reinholdtsen fra Myre Havbruk, fylkesråd Arve Knutsen, Kjell Midling fra Nofima, Ørjan Nergaard fra Norway Seafoods og statssekretær Audun Drønen Ringdal fra NFD, forteller Fiskeriparken på sin Facebook-side.

Les også om Roger C. Hay fra Sortland, som på Nor-Fishing torsdag «fikk» sjark av fiskekjøper Pål Krüger.