Assisterende rådmann i Hadsel, Espen B. Gundersen (til venstre), leder kompetanseutvalget i Vesterålen. På bildet er han i debatt med statssekretær Paul Chaffey under ekommunekonferansen i Stavanger denne uken. Foto: Silje Kristoffersen

Vesterålen regionråd og RKK har det siste året deltatt i et pilotprosjekt i regi av KS for å utvikle en ny form for læring. Det handler om opplæring av ansatte i kommunene gjennom digitale verktøy, blant annet gjennom en kursportal på nett, hvor norske kommuner kan utvikle og dele sine kursopplegg med hverandre.

Vesterålen har blant annet utviklet et kurs for nyansatte i kommunen, og et kurs i effektiv møteledelse.

- Det handler om å gjøre læring for kommunal sektor tilgjengelig og delbar, forklarer sekretariatsleder Silje Kristoffersen i Vesterålen regionråd.

Presentert på konferanse

Denne uka har Kristoffersen sammen med RKK-leder Hilde J. Hansen, HR-sjef i Sortland Brita Kleivan og leder i regionrådets kompetanseutvalg Espen B. Gundersen, vært på eKommunekonferansen i Stavanger. Der har de presentert prosjektet for 300 andre deltakere.

- Kommunene i Norge har like utfordringer og like krav til hva de skal produsere av tjenester. Men ikke alle kommunene har like store ressurser tilgjengelig. Det er derfor laget en kursportal på nett hvor kommunene fritt kan utvikle og dele hverandres kursopplegg, sier Kristoffersen.

Forsker på prosjektet

Fylkesmannen i Nordland har nå også bevilget penger til å drive følgeforskning på prosjektet i Vesterålen.

- Forsker Karin Antonsen skal se på hvordan de ansatte opplever disse elæringskursene, hva effekten har vært og erfaringene rundt, sier Kristoffersen til VOL.

- Målet er å kunne lage og dele flere kurs, gjøre hverandre gode og få en litt annen måte å lære på, sier hun.