- Vi har over tid samarbeidet tettere og tettere, og nå er vi blitt enige og har skrevet en avtale om at vi i løpet av nær fremtid blir en del av Alf Brekken & sønner, sier daglig leder Yngvar Jakobsen i TT-maskin og transport. Arbeidet starter i oktober, og da overføres aksjene i driftsselskapet.

- Selskapet vårt har vurdert dette veldig nøye, og vi har vurdert arbeidsmarkedet og oppdragsmengden. Det er en stor fordel for oss å være en del av et større selskap. Vi får tilgang på ressurser, maskiner og arbeidskraft, uten at det krever store investeringer. Vi får en avdeling som skal ivareta lokalmarkedet.

Alf Brekken & sønner har hatt ambisjoner om å slå rot i Vesterålen, og gjennom fusjonen med TT-maskin og transport, så vil det målet oppnås.

TT-maskin og transport har i  dag 18 ansatte, mens Alf Brekken & sønner er godt og vel 100 personer i sin stab.

Hadselfirmaet omsetter for rundt 25 millioner kroner årlig, og har gått i pluss siden starten i 2005. Alf Brekken & sønner AS omsatte i fjor for over 160 millioner kroner, og hadde et resultat før skatt på over ti millioner kroner.

I lørdagens Vesteraalens Avis kan du lese hemmeligheten om hvorfor TT-maskin og transport har levert overskudd helt siden oppstarten.