Folkeaksjonen og AUF aksjonerte utenfor rådhuset på Leknes tirsdag morgen, rett før kommunestyremøte i Vestvågøy. Petroleumsvirksomhet i Lofoten var en av sakene, skriver Lofotposten.

– Fire av seks kommuner har sagt nei og vi er her for å overbevise politikerne i Vestvågøy om å si nei. Men det blir nok jevnt, uttrukte  Bente Kristine Lorentzen i Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, overfor avisa og viste til at Vestvågøy sa ja til konsekvensutredning i 2010.

Ifølge Lofotposten ble det gjort nytt vedtak tirsdag, med 18 mot 13 stemmer. Vedtaket ble fattet i et fellesforslag som blant annet sier at Vestvågøy kommune vil arbeide aktivt og stille areal og ressurser til disposisjon for å få en styrking a nasjonal kompetanse og kapasitet på marin overvåking og oljevernberedskap.

Folkeaksjonen er fornøyd.

– Dette er veldig spennende. Jeg ser at de ikke er en gira gjeng som vil ha åpning. De vil heller ha oljevernbase. Det er veldig klokt at de skiller oljevirksomhet og oljevern, sier Lorentzen til Lofotposten.