I denne uka er moveART! på turné med ungdomsforestillinga «Abel Stå Opp» i Vesterålen. Forestillinga handler om den tyske dikteren Hilde Domin, hennes liv og diktning.

I «Abel stå opp» forenes tre kunstarter til et felles uttrykk; dans, musikk og skuespill utgjør til sammen en visuelt spennende forestilling.

Anne Weidner er intinativtaker og danser i forestillingen. Skuespiller er Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen, som selv kommer fra Vesterålen, Lødingen Vestbygd. Trude-Sofie synes det er spennende å «komme hjem» og presentere «Abel Stå Opp» for ungdommene i regionen.

Kjersti Støylen spiller cello. All musikk er komponert av Sigrun Eng, særskilt for denne forestillingen.

Hilde Domin (1909 – 2006) var jøde og måtte derfor flykte fra Nazi-Tyskland.  Sammen med ektemann Erwin Walter Palm emigrerte de først til Italia i 1931 så til England og deretter tilbrakte de over 12 år på Den dominikanske republikk.  I 1961 reiste ekteparet tilbake til Tyskland. Domin debuterte som dikter i 1959 og er Tysklands mest leste poet i nyere tid.

Forestillingen er støttet av Kultursamarbeidet i Vesterålen gjennom Tilbakestrøm. Forestillingen blir spilt i Bø i dag, og går av stabelen i teatersalen i Lødingen torsdag og i Hurtigrutens Hus på Stokmarknes lørdag.