Kilde: NAV

I desember er det 3.212 helt ledige i Nordland fylke, som er 315 færre helt ledige enn på samme tid i fjor, og tilsvarer en arbeidsledighet på 2,6 prosent.

I de fem vesterålskommunene pluss Lødingen, er det i desember 2014 tilsammen 596 arbeidsledige. Her er det kun i Hadsel og Øksnes at arbeidsledigheten går ned, med henholdsvis 18 og 26 færre arbeidsledige. I de andre kommunene går arbeidsledigheten noe opp, se tabell over.

- Selv om ledigheten har gått ned noe de siste månedene i Nordland, forventer vi en svak økning i ledigheten utover i 2015. Dette setter vi blant annet i sammenheng med lavere investeringer på norsk sokkel og en lavere oljepris, sier fylkesdirektør Kjell Hugvik ved NAV Nordland i ei pressemelding.

I samme periode går ledigheten opp for landet som helhet. I Nordland deltar også 40 flere personer på arbeidsmarkedstiltak i desember, sammenlignet med samme tid i fjor. Blant de arbeidsledige i fylket vårt finner vi fortsatt flest ledige med bakgrunn fra industriarbeid (537), reiseliv og transport (388) og bygg- og anleggsarbeid (374), ifølge NAV.

Størst ledighetsnedgang fra desember i fjor finner vi innenfor industrien der det nå er 117 færre helt ledige. Dette tilsvarer en ledighetsnedgang på 18 prosent.

Den aldersgruppen som har høyest ledighet i prosent av arbeidsstyrken i fylket, er aldersgruppen 25-29 år. Her er ledigheten på 4,6 prosent.

Blant ledige stillinger på NAV sine nettsider finner man 19 i Sortland, tre i Bø, to i Andøy og to i Øksnes, altså 26 ledige stillinger tilsammen. På VOL ligger det sju til åtte stillinger ute i Vesterålen.