– Etter at dette sprakk i 2011 har jeg følt meg satt i offentlig gapestokk uten evne til å forsvare min integritet. Dette har i stor grad gått utover både meg og min familie. Det gjør at jeg på et eller annet vis må sette sluttstrek. Selv om mye av dette sitter langt inne, erkjenner jeg straffskyld etter hele tiltalen, sa sortlending og tidligere advokat Odd Arild Drevland da han møtte i Bergen tingrett mandag. Dette skriver Bergens Tidende.

Drevland skal, ifølge tiltalen, ha tatt penger fra tre ulike personer eller tiltaler i forbindelse med sitt virke som advokat. Til sammen skal det dreie seg om et beløp på 2.9 millioner kroner.

LES MER: Tidligere advokat tiltalt for grovt underslag

Risikerer flere år i fengsel

Det første tilfellet er fra 2003. Drevland skal som advokat ha hatt disposisjonsrett for et eiendomsselskap, hvor han ifølge tiltalen tok 389.300 kroner. Pengene skal ha vært brukt til egne formål. Så, i perioden juni 20017 til april 2011, skal Drevland ha underslått 1.668.750 kroner fra Taxi Vest som var hans klient. Det tredje tilfellet skal ha skjedd fra november 2009 til november 2011. Ifølge tiltalen skal Drevland her ha tatt ut 825.000 kroner fra et dødsbo.

Strafferammen for grovt underslag er seks år. Dokumentforfalskning har en strafferamme på mellom to og fire år, mens det å gi uriktige opplysninger, slik Drevland er tiltalt for å ha gjort mot Taxi Vest, har en strafferamme på fire år.

Sparket mot pressen

Drevland, som er gift med bergensordfører Trude Drevland, sendte et spark mot pressen da han leste opp begynnelsen for å erkjenne skyld før rettssaken kom i gang.

– Jeg har forhåpentlig enda noen år igjen. Jeg har en familie som trenger å komme videre. Tankekorset er, kanskje gjennom gravende og undersøkende presse, at man gjennom sin enorme gapestokk og sitt vanvittige kjør, faktisk kan tvinge folk til å ta på seg straffbare forhold de ikke har gjort, sa Drevland ifølge Bergens Tidende.

Selv om Drevland har erkjent skyld på alle punkter skal saken føres som normalt. Det er satt av to uker til rettssaken i Bergen tingrett.